Μέσα στην πένθιμη κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής προέκυψε απροσδόκητα η ανείπωτη οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που έπληξε κυρίως νέα παιδιά. Κανέναν δεν άφησε ασυγκίνητο το συμβάν. Γι’ αυτό το σχολείο μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και τα παιδιά, θέλοντας να εκφράσουν τη θλίψη τους, τη συμμετοχή τους στον πόνο, αλλά και τη θέληση της νέα γενιάς να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη σημερινή Θεία Λειτουργία (σημείωση: Παρασκευή,10 Μαρτίου) των προηγιασμένων Δώρων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο μνημόσυνο των θυμάτων του δυστυχήματος, τόνισε πως φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα και η Μεγάλη Παρασκευή ήρθαν νωρίτερα. Και όλοι μας σαν την Παναγία, που ως μάνα θρήνησε το Χριστό, θρηνούμε για αυτά τα παιδιά, που είναι παιδιά δικά μας!
Όμως τη Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στο Σταυρό του Χριστού σταματούν τα λόγια και εμείς σιωπούμε, περιμένοντας Εκείνον να μας μιλήσει. Αυτό ας κάνουμε κι εμείς τώρα, εμπιστευόμενοι τον Αναστάντα Κύριο και ενθυμούμενοι ότι τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ο Θάνατος, αλλά η Ανάσταση. Ο θάνατος δεν είναι η τελευταία πράξη της ζωής μας, αλλά η προτελευταία. Η τελευταία είναι η Ανάσταση!
Αμήν.

Πατήρ Μιχαήλ Κρανιώτης