Το  Λύκειό μας επισκέφτηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο κ. Φατούρος Δημήτριος, ο οποίος είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο. Απευθυνόμενος στους μαθητές της Α’ Λυκείου παρουσίασε το έργο και το ρόλο του Ο.Η.Ε. δίνοντας έμφαση στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2030. Στο τέλος της εκδήλωσης μας χάρισε ένα αντίγραφο  της «Οικουμενικής Διακήρυξης για  τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ».

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό, αλλά κυρίως για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί το σχολείο μας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον  κύριο Σωκράτη Μουτίδη, δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Χρόνος» της πόλης μας, που μας έφερε σε επαφή μαζί του. 

Ευελπιστούμε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να συνειδητοποίησαν τη σημαντικότητα του Διεθνούς αυτού Οργανισμού, του οποίου η δράση είναι πολυεπίπεδη στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ΟΛΩΝ των ανθρώπων.  

Σύντομο Βιογραφικό του κυρίου Φατούρου(γραμμένο από τον ίδιο)
Γεννήθηκα το 1965, κατάγομαι από τη Λευκάδα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα. Σπούδασα  Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς σχέσεις  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων στο Πολεμικό Ναυτικό,  εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα.

Το 1992  μετοίκησα στις Βρυξέλλες, όπου έκανα εξάμηνη πρακτική άσκηση  στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη βελγική πρωτεύουσα δούλεψα επίσης στον ιδιωτικό τομέα και στον τομέα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Από το 1994  έως το 2004 εργάστηκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρχικά ως συνεργάτης του Ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Ρουμπάτη και στη συνέχεια (1999- 2004) ως Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κατηφόρη.   

Από τον Ιούλιο του  2004 υπηρετώ τα Ηνωμένα Έθνη, από τη θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

Είμαι έγγαμος, και έχω δύο παιδιά.